top of page

ToyPoedel met een Prijskaartje

Bijgewerkt op: 7 jul.

ToyPoedels zijn een prachtig ras. Nu willen veel mensen een ‘echt klein ToyPoedel hondje’ en dit vereist wat zoekwerk. Er zijn namelijk ook veel mixjes te vinden met andere kleine rassen. Dit heeft vaak ook invloed op de prijs. Deze mixen hebben andere uiterlijke kenmerken (denk aan vacht, grootte, spitse neusjes, grote oortjes etc.), je krijgt dus niet een echte volwaardige Toypoedel. Natuurlijk zijn deze mixjes zeker niet minder leuk of lief, maar als je toch een echt klein ToyPoodle hondje wil, zal je met een paar dingen rekening moeten houden. In deze BLOG wil ik jullie helpen waar je op moet letten in je zoektocht naar een rasechte ToyPoedel.


Laten we meteen beginnen met een belangrijke factor die meespeelt in deze zoektocht.

De prijs. Zoals de meeste hondenkenners wel weten zijn Poedels zeker niet het goedkoopste ras. Des te belangrijker dat je de echte van de mixjes kan onder-scheiden. De prijs van ToyPoedel puppies wordt voornamelijk beïnvloed door zijn stamboom. Een stamboom is de afstamming van de hond en bewijst dat het een raszuivere Toypoedel is. Hoe superieur de stamboom, hoe duurder de pup. Honden die afkomstig zijn van ouders van showkwaliteit, zullen het duurst zijn. Dit is ook het geval bij LA TOODLES. Onze pups hebben ouders met kampioen bloedlijnen en dus altijd met een FCI stamboom. Dit is dus ook de reden dat wij in het hogere segment zitten. Je bent bij ons dus wel verzekerd van de aankoop van een ras echt kleine Toypoedel pup met show en fok kwaliteit.

De Toypoedel stamt af van de gewone (konings) poedel, dit is een veel grotere variant van de Toypoedel. Afhankelijk van het type zijn er verschillende hoogtes en gewichten. Hierin zijn ook verschillende prijzen.

 • Koningspoedels zijn tussen de 45 Cm en 60 cm groot en wegen tussen de 25 en 35 kg

 • Standaard poedels zijn 35 cm of groter en hebben een gewicht van tussen de 18 en 25 kg.

 • Dwerg poedels zijn tussen de 28 en 35 cm en hebben een gewicht van 5 tot 7 kg.

 • Toy poedels zijn gemiddeld tussen de 24 en 28 cm groot en wegen tussen de 2 en 5 kg.

 • Teacup Poedel is geen officieel erkende variant binnen het Poedelras. Het is een kleine versie van de Toypoedel. De maximale schofthoogte van het hondje is maar 23 centimeter. Deze hondjes ervaren veel gezondheidsproblemen omdat deze te klein worden gefokt.Je hebt hier in Nederland al een "ToyPoedel hondje" zonder stamboom voor rond de € 1000 euro (of zelfs minder) Grote kans dat dit hondje niet de gewenste uiterlijke kenmerken van een echte show ToyPoedel bezit. Je betaalt daarom natuurlijk ook minder. Nogmaals deze hondjes zijn zeker niet minder leuk! Het is gewoon persoonlijk naar wat voor hondje jij opzoek bent. Als je een rasecht ToyPoedel wil dan zal je niet in deze categorie moeten gaan zoeken. Vaak worden deze hondjes groter (de dwerg of standaard poedel), staan hoger op hun poten en hebben een langer lijfje en snuitje. Zie hieronder een voorbeeld van zo’n poedel:


Logisch is dus dat je onder de € 1.500 dus bij de mix hondjes terecht komt. Wederom zeker niet minder leuk maar echt wel een ander soort hond.

Omdat de (Toy)poedel een heel populair ras is worden ze met veel soorten rassen gekruist. Persoonlijk ben ik geen grote fan van kruisingen. Bij een kruising is het altijd lastig te voorspellen hoe de hond uiteindelijk gaat worden. Hoe groot wordt hij, hoe ontwikkelt zijn vacht en welke karaktereigenschappen gaan overheersen?

Ik zal een aantal voorbeelden geven van deze kruisingen:


 • Poedel x Labrador – Labradoodle

De Labradoodle is een van de meest populaire kruisingen. De Labrador en Poedel kruising is zeer aanhankelijk en houdt van aandacht. Ze vinden het ook niet erg om het te laten zien, want ze springen en zijn erg fysiek. Ze hebben veel energie en moeten meerdere keren per dag uitgelaten worden.


 • Poedel x Golden Retriever – Goldendoodle

Goldendoodles zijn energierijk en houden van gezinshuizen die een grote achtertuin hebben om te kunnen spelen. Hoewel ze meestal gezond zijn, kunnen ze wel last krijgen van heup- en gewrichtsproblemen.


 • Poedel x Cavelier Spaniel – Cavapoo

Cavapoo’s hebben een iets lastigere persoonlijkheid, ze zijn iets stugger en dus wat moeilijk om te trainen Cavapoes hebben het moeilijk om alleen gelaten te worden en zijn gevoelig voor verlatingsangst.


 • Poedel x bobtail – Schapenpoedel

Deze kruising maakt de “moeilijk te trainen voor het gezinsleven” makkelijker om mee om te gaan. Ze zijn vaak groter dan de andere mixjes. Schapenpoedels houden van kinderen en andere honden, maar moeten getraind worden om zachtjes te spelen, omdat hun grote lichaam het voor hen gemakkelijk maakt om wat lomp over te komen. Ze zullen waarschijnlijk een kudde-instinct hebben, dus het zal geweldig zijn voor hun mentale gezondheid om ze goed te trainen en uitdagende klusjes te geven.


 • Poedel x Yorkshire Terrier – Yorkipoo

De Yorkshire is een onstuimig ras dat vroeg getraind moet worden en veel aandacht nodig heeft. Yorkipoes hebben een pittiger temperamentje dan de normale ToyPoedel. Dit komt door het ‘Terrier’ ras. Dit kan er ook voor zorgen dat ze ook iets afstandelijker zijn.


 • Poedel x Maltese – Maltipoo

Ze zijn zeer energiek en houden van spelen. Bernedoodles kunnen ook onhandig zijn, maar ze zijn persoonlijk. Dit kan een uitdaging zijn om ze te trainen, omdat ze moeite hebben om zich goed te concentreren. De verzorging zal een dagelijkse taak zijn, of je riskeert dat ze veel matten en klitten krijgen.


 • Poedel x Maltese – Maltipoo

Omdat de Maltipoozo lijkt op de standaard Maltese, worden ze vaak verward met elkaar. Houd in gedachten dat deze kruising tussen een poedel en malteser veel aandacht nodig heeft. Het zijn zeer actieve, sociale honden die niet lang alleen gelaten kunnen worden.


Natuurlijk zijn er nog veel meer andere mixjes maar dit zijn er een aantal.

Tussen de € 2.000 +/- en de € 2.500 +/- euro kun je een ToyPoedel in Nederland krijgen. Het gaat dan om een hondje met een stamboom alleen deze pup bezit dan niet de show en fok kwaliteiten. Maar natuurlijk is dit niet voor iedereen nodig. Dit is echter wel een rasecht ToyPoedel hondje.


 • TeaCup Poedels

Ook zijn er de welbekende ‘TeaCupPoodles’. De term 'Teacup poedel' is bedacht omdat deze ultrakleine pups letterlijk in een theekopje passen. Hoewel het buitengewoon schattig is, lijdt het geen twijfel dat de obsessieve miniaturisatie van bepaalde rassen heeft plaatsgevonden. De hondjes ter grootte van een theekopje zijn geen professionele fokkers, zij doen het alleen voor het geld en gebruiken gevaarlijke fokpraktijken die leiden tot ongezonde honden - allemaal om steeds kleiner en kleiner te fokken met een hoger prijskaartje. Ik raad sterk af om een Teacup Poodle aan te schaffen. Deze hondjes zijn (bijna) altijd ziek en het is niet op een gezonde manier gefokt. Pas hier dus mee op!


 • Een ras echte ToyPoodle met Stamboom en Show & Fok Kwaliteiten.


Dan komen we als laatst bij de echte show Toypoedel hondjes uit. Deze zitten, zoals ik al had vermeld in het hogere segment om verschillende redenen. De prijzen varieren vanaf € 3.000 tot € 5.000 euro.

Bij LA TOODLES liggen onze prijzen vaak rond de € 4.100+ afhankelijk van de vooruitzichten van de pup. Incl. 1 jaar huisdierenverzekering en 1 jaar extra garantie van LA TOODLES op eventuele erfelijke afwijkingen. Onze pups zijn ook altijd al in Nederland aanwezig en je koopt bij LA TOODLES ook nooit een pup alleen vanaf een foto. Je kan na het maken van een afspraak altijd naar je "schatje" komen kijken.


In deze prijzen zit de stamboom, paspoortje, vaccinaties, chips, gezondheids-verklaring van een erkende Nederlandse dierenarts, een onze gespecialiseerde Toypoodle trimsalon en vervoer doorberekend. De prijs hangt af van de stamboom, de prijswinnende ouders, de gezondheid, de kleur en natuurlijk alle andere belangrijke kenmerken.


Hier een voorbeeld van een show LA TOODLES ToyPoedel (niet geknipt in het showmodel)

Hopelijk heb ik jullie een eindje op weg kunnen helpen met jullie zoektocht naar een ras echte ToyPoedel . Toch wil ik even vermelden dat het natuurlijk niet nodig is een ras echte toypoedel te hebben, als je het budget niet hebt (want ik begrijp maar al te goed dat het echt heel veel geld is). Toch is het wel belangrijk dat als je een bepaald hondje voor ogen hebt, in dit geval een perfect klein Toypoedeltje, je weet in welke prijsklasse je moet gaan zoeken. Je zult bereid moeten zijn minimaal € 4.000 +plus euro te betalen voor je droom Toypoedel met Stamboom en de juiste kenmerken. Ik wil iedereen heel veel succes wensen met zijn/haar eigen zoektocht naar een hondenkindje. Denk er goed over na! Je maakt een belangrijke keuze voor de komende 15 jaar. 15 jaar met heel veel liefde. Liefs Sanne XXX

621 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page