top of page

De Perfecte Match

Bijgewerkt op: 29 apr.

Zoals de meeste van jullie weten is LA TOODLES altijd opzoek naar de perfecte match. Een werkwijze waar ik heel trots op ben. Een bewezen werkwijze die al bij veel van mijn LA TOODLES klanten en hun nieuwe Toypoodle pups veel geluk en liefde heeft gebracht. Maar ook een werkwijze die vragen oproept. Want hoe weten we nou dat er een perfecte match is? Op welke aspecten wordt er gelet? En hoe gaat het vinden van deze belangrijke perfecte match in zijn werk? In deze BLOG wil ik graag antwoord geven op deze vragen


Bij LA TOODLES kun je een Toypoedelpupje reserveren waar je qua uiterlijk verliefd op bent. Ik werk niet met hoge aanbetalingen of reserveringskosten, borg of andere hoge aanbetalingsverplichtingen. Bij LA TOODLES zit je helemaal nergens aan vast!. Het reserveren is geheel vrijblijvend. Dit heeft een reden. Bij mij koop je geen hondje alleen vanaf een foto of op afstand. Je bent altijd verplicht om naar LA TOODLES te komen en te kijken of de "match" er daadwerkelijk is. Want naast het uiterlijk van deze prachtige schatjes, is natuurlijk ook het (vaak nog mooiere) innerlijk van het grootste belang!


De nieuwe potentiële ouders komen vervolgens naar LA TOODLES om hun Poedelkindje te ontmoeten. Tijdens deze ontmoeting let ik op verschillende factoren. Ik ga natuurlijk niet alles prijs geven omdat het vooral een oprechte en spontane ontmoeting moet zijn. Zelf heb ik een psychologische achtergrond waar ik veel kennis heb opgedaan die ik hierin graag meeneem. Zo let ik op de lichaamshouding van de pup en de mensen. Ook zal ik vragen stellen aan de nieuwe ouders wat betreft hun leefwijze, ritme, werktijden, reizen, leefomgeving en verwachtingen. Zoals jullie weten houd ik ook een ToyPoedel dagboekje bij waar ik alles inschrijf over jouw ToyPoedel pupje. Zo weet ik wat ze leuk vinden en minder leuk vinden. Wat ze goed kunnen en juist minder goed kunnen en wat de uiteindelijke karaktereigenschappen zijn. Natuurlijk denk ik vooral in het belang van de pup. Zo heb ik ook mijn voorkeuren waar ik hoop dat het ToyPoodle pupje terecht gaat komen, bijvoorbeeld een huisje met andere huisdieren, of juist niet, een gezin of juist een alleen staand persoon etc. Ook dit zal ik met de nieuwe ouders delen en onderbouwen waarom ik hier zo over denk. Dit is echter niet altijd het geval, wat de meeste Toypoedel pupjes zijn heel makkelijk en ontzettend flexibel ..hihi

.

De perfecte match is gevonden als de ToyPoedel pup ook qua karaktereigenschappen perfect aansluit bij de verwachtingen en leefwijze van de nieuwe ouders. Ik zal een paar voorbeeldjes geven om dit te verduidelijken: Een levendig gezin met een druk leven heeft bijvoorbeeld een Toypoedel hondje nodig die tegen die drukte en prikkels kan. Iemand die veel op reis is heeft een ToyPoedelpup nodig die bijvoorbeeld niet snel wagenziek is en zich ook snel kan aanpassen aan elke nieuwe situatie. Of iemand die katten in huis heeft die wil graag een Toypoedel die hier ook mee overweg kan. Of een alleenstaand persoon die ook geregeld van huis is wil een ToyPoedel die zichzelf prima kan vermaken en ook een poosje alleen kan zijn. En noem het zo maar op, er zijn zoveel factoren die belangrijk zijn om een perfecte match te vinden.


Natuurlijk is ook liefde op het eerste gezicht belangrijk! Het ToyPoedel pupje hoort niet alleen op papier maar ook qua gevoel perfect bij je te passen.Voor alle zekerheid stel ik altijd voor om er nog een nachtje over te slapen. En niet meteen bij de kennismaking te handelen uit emotie. Daarom plannen we vaak nog een nieuwe ophaal afspraak in. Dit hoeft niet altijd het geval te zijn, soms springt de wederzijdse liefde er zo vanaf, en is er al goed over nagedacht dan mag de ToyPoedel pup meteen mee.


Dit is hoe ik opzoek ga naar de perfecte match. Ik hoop dat ik de meeste vragen hiermee beantwoord heb. Mocht je toch nog vragen hebben, stel ze gerust! Dan kun je altijd mailen naar Info@LaToodles.nl

149 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page